Senaste inläggen

Reservdelar och biltillbehör som alla bör ha i garaget
 • 18 Oct, 2022

Att kunna utföra enklare reparationer på sin egen bil är inte bara ett sätt att spara pengar, det är också ibland helt nödvändig om du till exempel får fel på bilen långt ifrån närmsta verkstad. För att kunna lyckas med åtminstone det mest grundläggande av reparationer är det viktigt att ha tillgång till både reservdelar och verktyg, gärna med en del av utrustningen i bilen så klart. Att byta däck är något som de flesta bilägare någon behöver göra och det kan vara bra att ha tillgång till nya både hjulskruvar och domkraft när tillfället dyker upp.

Byta däck - en guide
 • 20 Sep, 2022

Att byta däck är något som de flesta bilägare behöver göra minst två gånger per år, nämligen ett däckbyte på hösten när man byter från sommardäck till vinterdäck och ett på våren där man byter tillbaka däcken. Numera finns även året runt-däck som fungerar på många ställen i främst södra Sverige, men fortfarande byter de flesta svenskar till traditionella vinterdäck på hösten. Många tycker att det är bekvämt att lämna in bilen för däckbyte på en bilverkstad och under den aktuella perioden dyker ofta skyltar om billiga däckbyten upp vid vägkanten, men det är faktiskt inte ett dugg svårt att byta själv, särskilt med hjälp av slangmejslar.

En guide när du ska köpa vinterdäck
 • 15 Aug, 2022

På våra nordliga breddgrader fyller vinterdäcken en viktig säkerhetsfunktion under årets kalla månader. Alla bilägare har förhoppningsvis i bakhuvudet att man två gånger om året måste skifta mellan vinter- och sommardäck. Det är nämligen lag på det. Däremot är det inte lag på att använda dubbdäck, bara när väglaget kräver det att använda just vinterdäck. Dubbdäck har dock utan tvekan bäst vägegenskaper på isigt underlag. Nackdelen är att de kan dra upp farliga partiklar från vägbanan och är därför inte tillåtna på vissa håll i städer.

Så väljer svenskarna bil
 • 02 Jun, 2022

För ett par år sedan gjorde Carpay en undersökning om hur svenskarnas valde bil. Bilmärken är inte alls med på listans fem topp vilket många tror, istället handlar mycket om ekonomi och trygghet vilket säkert är än mer aktuellt idag med tanke på att priserna på drivmedel har skjutit i höjden. Vad är det då som svenskarna kollar efter då de ska köpa en ny bil? Det första är säkerheten. På andra plats är att den passar familjesituationen och livsstilen.

Bilverktyg - de här behöver du ha hemma i garaget
 • 09 Apr, 2022

Om du har en bil är det också bra att ha ett antal bilverktyg hemma. Då är du väl förberedd ifall det skulle hända något. Du behöver till exempel ha däckverktyg så du enkelt kan byta däck. Det måste göras två gånger om året men även om du får en punktering eller skada på däcket. Läs mer om vilka verktyg som behövs. Verktyg till motordelarHar du en lite äldre bil och lite bilvana kan du många gånger lösa problem på egen hand.

Det viktiga bilbatteriet
 • 09 Feb, 2022

Det flesta känner nog till att bilbatteriets kvalité påverkas av kyla men det finns även andra saker som påverkar prestandan. Ett exempel är att vi idag har mer teknisk utrustning som drar mer på batteriet samtidigt som vi laddar mobiler och plattor i bilen. För att undvika ditt bilbatteri är dött helt plötsligt bör du testa det regelbundet om det är äldre än tre år. Det gäller privatbilar men även tjänstebilar som används exempelvis av vårdbemanning bör kontrolleras regelbundet.

Tvätta bilen korrekt
 • 14 Dec, 2021

Under vintern och våren så blir bilen extremt smutsig för den som bor i städer och den behövs tvättas oftare än vanligt. Ur miljöhänsyn så finns det dock vissa saker att tänka på och en av dessa är var du bör tvätta bilen då du gör det hemma. På biltvättar finns det speciella avlopp som tar upp tungmetaller men det gör det inte hemma. Försök därför att välja en bilhall som har alternativ för att tvätta själv.

Bra att tänka på när du skall köpa trailer
 • 29 Oct, 2021

Ordet trailer är ett taget engelskt ord för släp och används på lättare släp typ trailer för fritidsbåtar. Det finns många olika trailers för olika ändamål, både för privat och professionellt bruk. Ett annat ord för trailer är släp. För det första gäller det att ha en rejäl och stabil dragkrok installerad på bilen. Några olika speciella typer av släp och ändamål, utöver båt, är snöskoter, vattensport, kåpavagnar, skåpvagnar, tippvagnar, MC-transporter m fl.

Vilka vinterdäck är bäst?
 • 24 Sep, 2021

I Sverige är det lag på att ha vinterdäck om det råder vinterväglag mellan 1 december till 31 mars. Vilka vinterdäck som är de bästa beror såklart på var i landet du bor och vilken typ av väg du oftast kör efter. För att vinterdäcket ska vara godkänt ska det vara utrustat med bokstäverna M och S, vilket är Mud and Snow förkortat, samt att mönsterdjupet minst måste vara 3 mm.

Underhålla bil - då är det dags
 • 08 Sep, 2021

Det bästa sättet att förlänga livslängden på din bil är genom underhåll. För att spara pengar finns det mycket du kan göra när det kommer till att underhålla bil själv. Det finns många fördelar med att underhålla en bil, och vissa saker är betydligt enklare än andra. Du kan till exempel köpa nya navkåpor till däcken, för en ny modernare look eller genom att byta olja och filter. Genom att underhålla bilen kan du även sänka bränsleförbrukningen.

Cabriolet vård - så tar du hand om bilen
 • 31 Aug, 2021

Det finns inte mycket som slår känslan av att susa fram på vägarna och känna hur vinden tar tag i håret när vägarna ligger helt öppna framför dig. Att spendera sina vår- och sommardagar på vägarna i sin cabriolet ger en känsla av både frihet och lyx som är väldigt svårslagen. Men självklart vill du även att din cabriolet skall skina lika starkt som solen. Ge din bil den cabriolet vård den förtjänar!

Drogkrok på bilen
 • 14 Jul, 2021

En dragkrok på en bil är en väldigt bra investering och det finns två olika alternativ att välja bland. Det finns givetvis flera olika fabrikanter och hos oss hittar du produkter från flera av dessa, men du kan välja mellan fast eller avtagbar dragkrok. Den vanligaste modellen i Sverige är den fasta varianten som har ett flertal fördelar och kan dra tunga lass. Har du köpt bostad via denna länk och det är dags att dra ett flyttlass så passar den fastbultade dragkroken alldeles utmärkt att fästa ett tyngre släp på.